19.11.05

Dos anys


Fa tot just dos anys els catalans i catalanes érem convocats a escollir els nostres representants al Parlament de Catalunya i fou el resultat d’aquests comicis el que va fer possible que posteriorment cristal·litzés un nou govern catalanista i d’esquerres a Catalunya. Dos anys passen ràpid, i més enllà d’alguna anècdota que més d’un s’entesta en elevar a categoria,el nou govern ha significat un veritable impuls a la política catalana.

Contra tot pronòstic, front la desconfiança d’uns i la poca fe d’altres, el govern i la majoria parlamentària que li dona suport han fet possible la proposta de reforma de l’Estatut de Catalunya. I més enllà del soroll i la polseguera que s’ha aixecat aquí, però especialment allà, el Govern sorgit de les eleccions de fa dos anys ha estat capaç d’endegar la tant d’actualitat - arreu de Catalunya i no Valls, amb un govern incapaç de presentar-se a la convocatòria d’ajuts- llei de Barris, de solucionar el dèficit històric de la sanitat, de plantejar els centres penitenciaris, d’aconseguir el retorn dels papers de Salamanca, de fer la millor dotació de la història del Pla Unic d’Obres i Serveis de Catalunya, de portar a Catalunya la Comissió del Mercat de Telecomunicacions i el Mare Nostrum, d’aconseguir un acord per la competivitat, la millora de l’ocupació i la internacionalització de la nostra economia. Per cert una economia amb la taxa d’atur més baixa dels últims deu anys i la millor taxa de creixement dels últims deu anys.

Un Govern que ha demostrat que sap moure’s de l’àmbit global al local, capaç d’impulsar l’Euroregió i la cimera euro-mediterrànea i alhora posar en marxa el Congrés del Món Rural i el Contracte global d’explotació. I sobre tot, un Govern capaç de presentar un pressupost de 5 bilions de les antigues pessetes i destinar-ne més de la meitat a salut, educació i benestar.

Dos anys passen ràpid i donen per tot, encerts, ensurts i sobre tot per molta feina feta

Nuria Segú
Diputada al Parlament

Article publicat a El Vallenc el div. 18 de nov. de 2005