24.11.05

CONCURS DE CURTMETRATGESDemà dissabte al Teatre Principal es podran visionar els films finalistes del 11è. Concurs estatal de curtmetratges que organitza any rere any l’A.A.E.E.T. No desaprofitin l’ocasió: el resultat els sorprendrà, els ho asseguro. Haig de confessar que la primera vegada que hi vaig assistir –el meu agraïment a qui em va convidar- no sabia ben bé on anava. L’organització havia fet un esforç per recuperar el concurs i donar-li un nou impuls... Vaig anar-hi expectant i vaig sortir-ne agradablement sorpresa del que havia vist. Vaig poder veure curtmetratges de tots tipus, de continguts mot diversos i amb missatges força diferent i vaig gaudir de cada minut de la nit. Cada edició em confirma aquesta percepció inicial.

Plataformes de divulgació artística com aquesta, sorgides de la societat civil i amb un alt compromís de les persones de l’organització, asseguren la canalització de la creativitat i el talent existent tant al nostre país com a l’Estat espanyol, ja que els participants d’arreu d’Espanya son cada any més nombrosos, senyal de la consolidació del concurs i que va guanyant-se un nom entre els nous creadors.

Es tracta d’una ocasió única a la nostra ciutat per poder conèixer de primera mà nous llenguatges artístics, noves formes de creativitat i innovació tècnica perquè la majoria de participants són nous creadors i aporten un plus afegit d’agosarament i frescor en les seves obres que et sorprèn.

Es tracta d’apostar per la creació i la innovació , primer compromís del Pacte del Tinell en l’àmbit de cultura. Un àmbit on, per cert, s’estan esmerçant innombrables esforços, que passen entre altres exemples pel desplegament d’un pla d’inversions culturals al territori amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura i les arts i construir una xarxa de sistemes culturals territorials: 22 arxius, 106 biblioteques, 10 centres de creació contemporània, 72 equipaments culturals associatius, 25 equipaments d’arts escèniques i música, 5 equipaments d’arts visuals, 216 equipaments de valor patrimonial, 29 espais culturals polivalents... són tot just alguns exemples triats a l’atzar.

Nuria Segú
Diputada al Parlament

Article publicat a El Vallenc el div. 25 de nov de 2005